Poluare pe râul Suceava, din cauza unei stații de epurare

O persoană a sesizat Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, după ce a observat mai mulţi peşti morţi pe cursul râului Suceava.

Iul 2, 2022 - 12:42
Urmărește-ne peGoogle news
Poluare pe râul Suceava, din cauza unei stații de epurare
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

În urma verificărilor, inspectorii au constatat că există poluare pe acest râu, din cauza unei staţii de epurare. Specialiştii fac apel la populaţie să nu adune peştele mort şi să nu îl consume, acesta fiind contaminat.

Specialiştii deplasaţi în teren au constatat mortalitate piscicolă masivă pe râul Suceava pe un tronson de 3 km din zona punţii Lisaura, respectiv 1 km amonte şi 2 km aval de aceasta”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

În zona verificată sunt două staţii de epurare.

În urma inspecţiei s-au constatat depăşiri ale indicatorilor la una dintre cele două staţii de epurare.

Apele uzate epurate provenite de la staţia de epurare a S.C. AMBRO S.A. se încadrează în limitele maxime autorizate la toţi indicatorii analizaţi; Apele uzate epurate provenite de la staţia de epurare a ACET S.A. Suceava înregistrează depăşiri ale indicatorilor reglementaţi (...) În concluzie s-a observat impactul negativ al evacuării apelor uzate epurate necorespunzător ce provin de la staţia de epurare a ACET S.A. Suceava, calitatea râului Suceava fiind degradată semnificativ”, transmite Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, concentraţiile de azot şi fosfor au determinat creşterea abundentă de vegetaţie, ceea ce a contribuit la scăderea concentraţiei de oxigen dizolvat în apă. Acestui lucru i s-au adăugat temperaturile ridicate din ultima perioadă.