O echipă de studenţi români a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA

Studenții clujeni din echipa SDC a Universității Tehnice din Cluj-Napoca au ocupat primul loc la concursul „Seismic Design Competitition 2022” din Lake City/SUA, o competiție de prestigiu în domeniul ingineriei seismice.

Iul 2, 2022 - 08:42
Urmărește-ne peGoogle news
O echipă de studenţi români a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA
Foto: Universitatea Tehnica Cluj-Napoca

De asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București aocupat pentru locul 3. Între cele două universități româneștil s-a clasat Cornell University.

După UTCB s-au clasat marile universitati tehnice din California - Berkeley și San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia și multe alte universități de renume!

Competiția are loc în cadrul conferinței naționale americane de inginerie seismică a ”Earthquake Engineering Research Institute – EERI”, care reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și din domenii conexe acesteia, potrivit Actual de Cluj.

Concursul urmărește conceperea, proiectarea și realizarea unei structuri multietajate din lemn de balsa care trebuie să reziste la o serie de cutremure simulate și induse acesteia cu ajutorul unei platforme seismice. Pe lângă aceste teste dinamice, modelele realizate de către echipele participante sunt evaluate din punct de vedere arhitectural, structural și economic.

În acest an în competiție s-au înscris 32 de echipe. UTCN e prezentă la fiecare dintre ultimele 12 ediții ale competiției.

Sub îndrumarea unor coordonatori și mentori devotați și carismatici - Ș. l. dr. ing. Ovidiu PRODAN, Ș. l. dr. ing. Bianca MARTON, Ș. l. dr. arh. Paul MOLDOVAN, ing. Gabriela PETRUȚ, ing. Andreea MANEA și ing. Teodora COCARI - echipa “SDC 2022” a UTCN, formată din studenții Larisa POPA, Andrei MUREȘAN, Sabina NIȚULESCU (de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism) și Irina STOIAN, Bianca GLIGA, Daniel GIURGIU, Ioana POPESCU, Mădălin CAZACU, Tudor LOMICOVSCHI și Attila SZASZ (de la Facultatea de Construcții), a reușit să mențină aura activității de succes a nucleului de pregătire “SDC-UTCN” și în acest an.”, scrie Universitatea clujeană pe pagina ei de Facebook.