VIDEO: Armata ucraineană acuză Rusia că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Șerpilor

Armata ucraineană a acuzat vineri seară Rusia că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, la o zi după ce forţele Moscovei au anunțat că se retrag „în semn de bunăvoință”, relatează AFP.

Iul 1, 2022 - 22:28
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Armata ucraineană acuză Rusia că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Șerpilor
Foto: Captură Video Twitter

„În jurul orei 18:00, forţele armatei ruse au efectuat în două rânduri un atac aerian cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor”, a scris pe Telegram şefului statului major ucrainean, Valerii Zalujnii.

„Conducerea armatei Federației Ruse nu ține cont nici de propriile declarații referitoare la "gestul de bunăvoință". Toți cei care vorbesc despre negocierile și înțelegerile cu Rusia trebuie să știe aceste lucruri. Singurul lucru în care dușmanul este consecvent - "precizia" loviturilor”, a mai transmis Valeri Zalujni.

În imaginile publicate, surprinse cel mai probabil de o dronă, se vede un avion care lansează bombe asupra insulei. Două o lovesc, iar a treia cade în mare.

Utilizarea bombelor cu fosfor este interzisă împotriva civililor, dar nu şi împotriva ţintelor militare.

Anunțul privind noul atac vine la o zi după ce Rusia a transmis că s-a retras de pe acest teritoriu strategic „în semn de bunăvoinţă”, după ce „şi-a îndeplinit obiectivele fixate”.

Vineri, deputatul Dumei de Stat din regiunea Crimeea, Alexei Chernyak, a susținut că decizia privind retragerea armatei ruse a fost luată pentru protejarea soldaților.

Ucraina a transmis însă că rușii au fost alungați de pe Insula Șerpilor în urma unei „operațiuni militare de succes”.