Ministrul Educației: Educația Sexuală în școli nu va fi opțională

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu spune că materia în care se va face educație sexuală nu va fi opțională pentru elevi, ci obligatorie.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Educația Sexuală în școli nu va fi opțională
Foto: Captură Video

Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri, că România Educată prevede introducerea în noua lege a educaţiei a disciplinei „Educaţie pentru viaţă”.

Potrivit ministrului, un modul al acestei discipline va include şi elemente de educaţie pentru sănătate, şi va fi parte a trunchiului comun, astfel că va fi o materie obligatorie, nu va fi opţională.

Legea adoptată recent în Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis prevede că în şcoli se vor derula, începând cu clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate. Scopul acestor ore este de a îi învăța pe adolescenți cum să prevină bolile cu transmitere sexuală. De asemenea, această lege ar avea ca scop și reducerea numărului de mame minore.

Ministrul Educației a făcut propunerea de a fi integrat în textul noii legi a educaţiei o disciplină intitulată educaţie pentru viaţă.

„Această disciplină, educaţie pentru viaţă, urmează să aibă mai multe module, dedicate şi adaptate vârstei elevilor, de la învăţământul primar şi până la finele învăţământulului liceal. Printre aceste module se găsesc, pe lângă educaţia pentru mediu, juridică, civică, pentru cetăţenie activă, pentru alimentaţie raţională şi elemente de educaţie pentru sănătate. Va fi parte a trunchiului comun, va fi pentru toţi elevii, nu opţională”, a explicat ministrul, citat de Știrile ProTV.

Sorin Cămpeanu a arătat că trebuie văzut cum va fi primită această nouă lege a educaţiei, şi în ce formă va fi adoptată ea.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru modificarea şi completarea legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, reexaminat la solicitarea şefului statului, prevede că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, „programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.