Un bărbat din București este anchetat de poliție, după ce a scos la vânzare 230 de biciclete, pe care fusese angajat să le transporte

Un bucureștean a prejudiciat cu aproximativ 150.000 de euro o firmă după ce a încheiat contract cu aceasta pentru a-i transporta peste 230 de biciclete achiziționate de la o companie străină, însă în loc să le livreze destinatarului le-a scos la vânzare pe un site.

Iul 1, 2022 - 17:41
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat din București este anchetat de poliție, după ce a scos la vânzare 230 de biciclete, pe care fusese angajat să le transporte
Foto: Poliția Română/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 155.000 de euro.

Cercetările au fost declanșate în 6 mai, când polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - sector 2 au fost sesizați de către administratorul unei firme că ar fi fost victima unei înșelăciuni.

Anchetatorii au stabilit că acesta ar fi încheiat un contract cu o firmă care trebuia să intermedieze găsirea unui operator comercial pentru a-i asigura transportul a peste 230 de biciclete, achiziționate de la o companie străină.

După ce victima ar fi încheiat contractul, firma transportatoare ar fi ridicat bunurile în 6 aprilie și urma ca în perioada 8-11 aprilie să le livreze către destinatar. Aceasta nu ar mai fi făcut însă transportul.

Polițiștii au mai stabilit că începând din aprilie și până acum au fost scoase la vânzare, pe un site, de pe contul unui bărbat de 38 de ani, diferite modele de biciclete asemănătoare celor comandate de de la producător de către persoana înșelată.

La perchezițiile făcute joi au fost identificate și ridicate 10 biciclete de diferite mărci, pe care bărbatul le deținea fără documente care să ateste proveniența acestora, având o valoare estimată la 20.000 de euro.