Polițist din Giurgiu, reținut pentru luare de mită și divulgare de informații secrete

Agentul de poliţie din Giurgiu este acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi divulgarea unor informaţii secrete.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițist din Giurgiu, reținut pentru luare de mită și divulgare de informații secrete
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu - Serviciul Ordine Publică a fost reţinut joi, 30 iunie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Procurorii şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu au efectuat şi o percheziţie domiciliară, o percheziţie auto şi au ridicat înscrisuri de la o instituţie publică.

Poliţistul este acuzat de luare de mită în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă şi divulgarea unor informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (patru acte materiale).

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2021- iunie 2022, agentul de poliţie, cu atribuţii de serviciu pe linia controlului şi constatării infracţiunilor/contravenţiilor la regimul silvic, pe raza judeţului Giurgiu, a pretins şi primit, cu titlu de mită, de la administratorii / reprezentanţii unor depozite de material lemnos, sume de bani şi foloase, în valoare totală de 29.120 lei şi, de asemenea, a divulgat acestora informaţii cu privire la controale ce urmau a fi efectuate”, transmite DGA.

În acest dosar mai sunt urmărite penal alte cinci persoane.