Trei persoane reținute în cazul delapidării a peste 23 de milioane de lei dintr-un fond privat de pensii

Fosta directoare a BRD Pensii Private, concubinul său și un prieten al acestuia au fost reținuți, joi seară, de procurori. În același dosar, o contabilă a fost plasată sub control judiciar în dosarul presupusei delapidări a 23,5 milioane de lei din fondurile companiei. Din bani, aceștia și-au cumpărat autoturisme, vile de lux și bijuterii.

Urmărește-ne peGoogle news
Trei persoane reținute în cazul delapidării a peste 23 de milioane de lei dintr-un fond privat de pensii
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

48 de percheziții au avut loc, joi dimineață, în 12 județe și în Capitală, într-un dosar de delapidare la fondul de pensii privat BRD.

În perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii”, se arată în comunicatul Poliției.

În dosar e vizată fosta directoare executiva de la fondul de pensii al BRD.

În luna mai 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras Alinei Andreescu aprobarea pentru a ocupa funcția de director general al BRD Pensii Private și a amendat-o cu 100.000 de lei pentru încălcarea regulilor de guvernanță corporativă.