Percheziții la Timișoara: Ancheta din cazul unui mafiot italian din gruparea Ndragheta Calabreza, extinsă în România

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au făcut două percheziţii la sediile a două societăţi comerciale, respectiv două microhidrocentrale, fiind făcute cercetări într-un dosar penal pentru spălare de bani, în continuarea unui dosar deschis de autorităţile din Germania şi Italia.

Iun 30, 2022 - 18:34
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții la Timișoara: Ancheta din cazul unui mafiot italian din gruparea Ndragheta Calabreza, extinsă în România
Foto: Captură Video Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Totodată, a fost pus sechestru pe bunurile microhidrocentralelor, iar o femeie a fost audiată în acest caz. De asemenea, ar fi implicat un bărbat care lucra pentru Mafia din Italia.

Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuşi dispuşi să-şi asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracţiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care şi 2 microhidrocentrale situate în localităţile Feneş şi Obreja din România, judeţul Caraş-Severin), prin Ordinul European de Anchetă emis de autorităţile judiciare din Germania şi Parchetul Bologna - Direcţia Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autorităţile române a mai multor activităţi de anchetă penală şi a unor percheziţii la sediile a două societăţi comerciale din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al IPJ Timiş.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, citate de Adevărul.ro și Ziare.com, bărbatul arestat în Italia lucra pentru organizaţia de tip mafiot „Ndragheta Calabreza" care activa în localitatea Melito de Porto Salvo, Italia.

Astfel, în 27 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară la sediile a două societăţi comerciale din Timişoara, fiind făcute cercetări într-un dosar penal privind spălare de bani.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum şi documente juridice.

De asemenea, au fost identificate mai multe conturi şi bunuri imobile ale societăţilor (2 microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre”, se arată în comunicat.

O femeie a fost dusă la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.