Bărbat din Bihor, obligat de instanţă să-i plătească soţiei 20000 de euro, pentru că a înşelat-o

Un bărbat din Bihor a fost obligat să achite despăgubiri record de 20.000 euro fostei soţii, părăsite în favoarea amantei, după o căsnicie de 32 de ani.

Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat din Bihor, obligat de instanţă să-i plătească soţiei 20000 de euro, pentru că a înşelat-o
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Despăgubirile au fost acordate în procesul de divorţ intentat de bărbat, care ar fi vrut ca desfacerea căsătoriei să se facă „din culpă comună". În timpul dezbaterilor întinse pe mai bine de doi ani, judecătorii au descoperit însă care era realitatea.

Părinți ai unor copii majori, cei doi soți s-au despărțit, iar bărbatul s-a mutat la adresa mamei sale. Sunt motivele invocate de un bihorean care, în toamna anului 2020, a înaintat Judecătoriei Oradea o acţiune de divorţ.

În timpul dezbaterilor, judecătorii au descoperit că bărbatul avea o amantă şi voia să-şi refacă viaţa împreună cu ea, dar fără să-şi lase jumătate din avere fostei soţii cu care a convieţuit 32 de ani.

Reclamantul a părăsit-o pe clienta mea în 2020, cu o lună înainte să pornească procesul de divorţ, iar până să plece a înstrăinat o mare parte a averii", a explicat pentru ebihoreanul.ro avocata care a reprezentat-o pe soţie în proces.

Bărbatul a vândut toate proprietăţile, mai puţin o vilă transferată pe numele mamei sale. Aceasta era „adresa mamei" indicată instanţei, unde s-a mutat cu amanta cu care avea deja o relaţie de 3 ani, şi pe numele căreia a transferat şi firma familiei.

Societatea era înfiinţată pe numele lui cu mult timp în urmă, dar afacerea fusese începută împreună cu fosta soţie. Femeia a fost casnică, la cererea lui, dar l-a ajutat şi la firmă, muncind fără plată ani la rândul, îngrijind şi cei trei copii, şi gospodăria.

Judecătorii au decis să-i sancţioneze comportamentul pe care l-au catalogat „imoral".

A veni acum, după mai bine de 32 ani de ani de căsnicie, şi a susţine că între părţi nu a existat niciodată o relaţie conjugală reală, că au fost ţinuţi împreună doar de certificatul de căsătorie nu denotă decât cinism şi lipsă de respect faţă de soţie", se arată în hotărârea judecătorească pronunţată de Judecătoria Oradea, şi menţinută printr-o decizie definitivă şi de Tribunalul Bihor, care a ţinut să precizeze că „termenul de cinism este în sensul său de imoralitate" şi "e foarte potrivit pentru afirmaţiile şi conduita" bărbatului.

Dacă tot pretinde că nu şi-a iubit niciodată soţia, au explicat judecătorii, „putea să divorţeze de mai multe ori până în prezent". A ales să facă acest lucru acum, când şi-a rezolvat situaţia financiară, iar demersul său judiciar de divorţ este urmare a relaţiei extraconjugale, consolidate în ultimii 3 ani, cu altă femeie", a apreciat instanţa.

Instanţele i-au făcut dreptate femeii înşelate, stabilind în afara procesului de partaj, care va fi judecat separat, ca bărbatul să-i plătească în total 20.000 euro.

Sursa: Ziare.com/Observatornews.ro