Circulație feroviară întreruptă pe ruta Pașcani-Iași, după deraierea a 11 vagoane de marfă

CFR SA anunță că mersul feroviar este întrerupt, miercuri seara, pe relația Pașcani-Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca-Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Iun 29, 2022 - 20:42
Iun 30, 2022 - 08:00
Urmărește-ne peGoogle news
Circulație feroviară întreruptă pe ruta Pașcani-Iași, după deraierea a 11 vagoane de marfă
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

UPDATE 22:08

S-a reluat traficul feroviar între Sârca și Podu Iloaiei.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, începând cu ora 21:08, a fost redeschisă circulația feroviară între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, pe firul II, cu două restricții de viteză: 30 Km/h, în zona km 51+700-52+000 și 50 km/h, în zona Km 49+300-49+900.

Primele două trenuri de călători care vor tranzita zona afectată, de deraierea celor 11 vagoane, sunt R 1832 și R 1543.

UPDATE 20:30

Reprezentanții SRCF Iași au pus la dispoziția călatorilor 6 autocare pentru transbordare.

Pănă la această oră au plecat 6 autocare cu 480 de călători, din trenurile R 6463 și R 5606.

Știre inițială

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani – Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa – Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate”, a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupţi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a arătat sursa citată.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă.