Klaus Iohannis, despre modificările Codului Fiscal: „Ceea ce a anunțat Guvernul și premierul Ciucă mi se pare de bun simț”

Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri, 29 iunie, la Madrid, declarațiile făcute de politicienii din coaliția de guvernare legate de modificările Codului fiscal, în plină criză.

Iun 29, 2022 - 18:06
Urmărește-ne peGoogle news
Klaus Iohannis, despre modificările Codului Fiscal: „Ceea ce a anunțat Guvernul și premierul Ciucă mi se pare de bun simț”
Foto: Presidency.ro

Președintele a atras atenția că nu este momentul să se discute despre de taxe și plafonări pentru că „trăim vremuri destul de grele”, scrie Realitatea.net.

Nu am niciun sprijin pentru ieşiri populiste şi afirmaţii de televizor, cum că se va face totul pentru ca întotdeauna să fie extraordinar, de grozav, de bine.

Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că atitudinea Guvernului, care este una sobră şi bazată pe calcule pe buget, va avea și în continuare susținerea mea. Și am spus-o şi până acum.

Despre discuția care nu mai e chiar oportună despre tot felul de plafonări și taxe, legea spune că trebuie lămurite lucrurile până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, lucrurile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat Guvernul și premierul Ciucă mi se pare de bun simț.

Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru Guvern care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile şi cu sprijinul pentru cetăţenii vulnerabili când vine vorba de preţul energiei”, a declarat Klaus Iohannis despre criza energetică și măsurile luate de Guvernul de coaliție condus de Nicolae Ciucă.

Șeful statului a anunțat că prețurile vor crește în continuare în România din cauza crizei energiei ce va continua, în contextul războiului din Ucraina și sistării gazelor de către Rusia.

Președintele Klaus Iohannis se află la Madrid, la summitul NATO, unde sunt luate decizii cruciale în actuala criză de securitate provocată de războiul pornit de Rusia în Ucraina.