Amenzile pentru necompletarea formularului PLF de intrare în România, anulate de stat - Românii amendați urmează să-și primească banii înapoi

Amenzile pentru necompletarea formularului digital PLF de intrare în Romania vor fi anulate, după ce Camera Deputaților a votat astăzi proiectul de lege. Astfel, românii amendați în pandemie urmează să primească banii înapoi.

Iun 29, 2022 - 17:52
Urmărește-ne peGoogle news
Amenzile pentru necompletarea formularului PLF de intrare în România, anulate de stat - Românii amendați urmează să-și primească banii înapoi
Foto: Poliția de Frontieră/ imagine cu caracter ilustrativ

Deputații au aprobat, astăzi, cu 282 de voturi pentru și o abținere, un proiect de lege în acest sens. Camera Deputaților este cameră decizională.

Acest proiect a fost dezbătut luni și a avut susținerea coaliției de guvernare.

Sumele încasate de stat vor fi restituite.

Astfel, cei care le-au plătit își pot lua banii înapoi, dacă depun o cerere, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului ministrului.

În termen de 15 zile de la dată intrării în vigoare a legii, se stabilește și procedura prin care vor fi restituite amenzile plătite.

Conform expunerii de motive, după intrarea în vigoare a OUG 129/2021, mii de români au fost amendaţi contravenţional după ce s-au întors din străinătate pentru că nu au completat formularul din lipsă de informare sau pentru că nu au ştiut cum să acceseze platforma sau pentru că datele acestora nu au ajuns la DSP dintr-o eroare tehnică sau dintr-o problemă birocratică.